ANBOS

De ANBOS is de branche organisatie voor schoonheidsspecialisten.

Aan het ANBOS logo kunt u een erkende schoonheidsspecialiste meteen herkennen.

Vakdiploma

De kwaliteit en vakkennis die is opgedaan tijdens de schoonheidsopleiding is getoetst tijdens het examen. Na het behalen van het diploma is het voor de schoonheidsspecialiste mogelijk om lid te worden van de ANBOS. De ANBOS waarborgt die kwaliteit en vakkennis door alleen schoonheidsspecialisten met een vakdiploma toe te laten tot het lidmaatschap en dat is nodig omdat schoonheidsspecialiste nog steeds een vrij beroep is in Nederland.

Vrij beroep

Als consument kunt u niet zien of u bij een schoonheidsspecialiste bent met een vakdiploma of zonder diploma. Wanneer u de eerste keer in een schoonheidssalon komt vraagt u waarschijnlijk niet meteen naar haar diploma, haar vakdiploma hangt ook niet aan de gevel, u vertrouwt er op dat u in goede handen bent. Meestal is dat ook zo. Maar soms ook niet, wanneer uw huid onprofessioneel behandeld wordt kan het gebeuren dat door beschadiging van de huid er pigmentverschuivingen of littekens ontstaan,  dan is het leed al geleden. Het is voor schoonheidsspecialisten niet verplicht om bij de branche organisatie aan te sluiten waardoor niet iedere schoonheidsspecialiste met vakdiploma’s voor een lidmaatschap kiest.

Beautysalon Kimberley kiest wél voor het ANBOS lidmaatschap, zo is het voor u meteen duidelijk dat de kwaliteit en vakkennis bekroond is met het diploma schoonheidsspecialiste dat de ANBOS erkend.

Het ANBOS lidmaatschap van uw schoonheidsspecialiste is ook in uw belang.

De ANBOS behartigt de belangen van schoonheidsspecialisten door onder andere:

  • vergoeding voor bepaalde behandelingen door de zorgverzekeraars is door inspanning van de ANBOS mogelijk geworden, dat is in het belang van de consument.
  • de ANBOS nam het initiatief voor het verlagen van de BTW naar 6%, dat is ook in het voordeel van de consument. Teken hier wanneer u ook voor BTW verlaging bent de petitie tekenen kan nog tot november 2016

De ANBOS voorziet de schoonheidsspecialisten van informatie.

  • maandelijks via het vakblad de schoonheidsspecialist, is het mogelijk voor schoonheidsspecialistes om op de hoogte te blijven van nieuws uit de branche. Items over nieuwe behandelmethode, apparatuur of cosmetica, maar ook inhoudelijk over ingrediënten in cosmetica en het ondernemerschap.
  • een aantal maal per jaar via de regiobijeenkomsten is het voor de schoonheidsspecialisten mogelijk om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen in de branche, kennis op te doen van de workshop die aangeboden worden door de ANBOS en op deze bijeenkomsten kennis uit te kunnen wisselen met collega’s.
  • de schoonheidsspecialiste kan zich bij de ANBOS op haar vakgebied verder specialiseren door zich op te laten leiden voor de specialisaties die de ANBOS aanbiedt zoals acne, camouflage of elektrisch ontharen.
  • workshops die de ANBOS organiseert voor schoonheidsspecialisten zijn een aanvulling in de salon, daar profiteert u als consument van.
  • via de ANBOS website, nieuwsbrief en socialmedia kan de schoonheidsspecialiste bij blijven op haar vakgebied en dat delen met haar klanten.

Uw ANBOS schoonheidsspecialiste blijft professionaliseren!

Verzekeren en geschillen.

Overal ter wereld waar u zich ook bevindt kan er iets gebeuren, een ongelukje wat niet voorzien was. Dus ook bij de schoonheidsspecialiste die bijvoorbeeld meer risicovolle behandelingen uitvoert,  zoals IPL/Laser, Microdermabrasie, chemische peelings of permanente make-up. De ANBOS schoonheidsspecialiste kan zich bij de branche organisatie laten verzekeren en gebruik maken van de geschillencommissie om samen met u tot een professionele oplossing te komen.

Bij de ANBOS schoonheidsspecialiste bent u in goede handen.