Hier vindt je handige en leuke Wintertips om de huid in de winter te laten stralen

Buiten is het koud en binnen warm, dit zijn zware tijden voor onze huid. Met de seizoensveranderingen veranderen ook de behoefte van de huid. In de winter is een goede verzorging dan ook heel belangrijk. Volg daarom de volgende tips op.

Bescherming voor het gezicht

In de winter kleden we ons warm aan om lekker warm te blijven, maar hoe zit dat met de huid? Ook de huid heeft behoefte aan een ‘winterjasje’. Bij een buitentemperatuur onder de 8 graden schakelen de talgkliertjes over op een soort spaarstand. Door deze spaarstand wordt de huid minder goed beschermd en het vocht kan sneller verdampen. In huis is er vaak sprake van een droge lucht, door de centrale verwarming, waardoor droogrimpeltjes en schilferige, ruwe plekjes op de huid kunnen ontstaan. Een verzorgende crème biedt uitkomst. Geen gewone crème maar een crème waarin lipiden (vetten) en vochtvasthoudende substanties als hyaluronzuur en panthenol de barrièrefunctie van de huid versterken.

Verzorging van de ogen

’s Winters heeft de huid rond de ogen extra verzorging nodig. Rond de ogen is de huid slechts een halve millimeter dik, dat is een derde van de huiddikte van de rest van het gezicht. Doordat de huid zo dun is zal ze snel uitdrogen. In dit jaargetijde dien je bij voorkeur oogcrèmes met huideigen vetverbindingen te gebruiken, deze trekken snel in. En als de tranen in je ogen springen door de koude wind dan ‘kruipt’ de crème niet in je ogen. Het aanbrengen van de crème doe je met de ringvinger: klop de crème voorzichtig in, zonder druk uit te oefenen. Begin bij de binnenste ooghoek en werk naar buiten toe.

Wat te doen tegen grauwe winterse huid?

Een door de kou geteisterde teint ziet er vaal en grauw uit. Wat nodig is, is een energiestoot waardoor de huidcellen weer snel geactiveerd worden. Hulp vind je in opwekkende maskers met een hoge vochtconcentratie en revitaliserende substanties of een BDR behandeling in combinatie met fruitzuren. In een mum van tijd ziet het gezicht er weer stralend fris en rozig uit. Voor een intensievere doorbloeding van de huid zorgen de producten, die gebruikt worden in combinatie met een massage.

Last van schrale lippen?

De mond heeft geen talgkliertjes om voor een beschermend laagje te zorgen, hierdoor reageert de huid van de lippen zeer gevoelig op kou en nattigheid. Als de huid gaat trekken, ga je deze automatisch met de tong bevochtigen. Daardoor droogt de huid nog meer uit, wordt ruw en er ontstaan kloofjes. Het is daarom raadzaam om bij vorst altijd een verzorgende stift bij de hand te hebben en regelmatig de lippen in te smeren om de lippen soepel te houden. Tijdens de wintersport is een raadzaam om een sunblocker te gebruiken.

Lichaamsverzorging 

Door het voortdurend schuren van de kleding wordt de huid snel ruw en droog. Ruwe plekjes en schilfertjes kunnen het best verwijderd worden door middel van een zachte bodypeeling. De werking ervan wordt nog geïntensiveerd, wanneer je bij het inwrijven een massagehandschoen gebruikt. Een alternatief hiervoor, dat eveneens mooi glad maakt, is een lichaampakking. Nabehandelen doe je met een hydraterende verzorging, waarin vettige substanties zijn verwerkt.

Droge handen of kloven?

’s Winters worden handen snel ruw. Daarom moeten ze ’s winters nog vaker dan anders worden ingesmeerd, in ieder geval iedere keer nadat ze met water in aanraking zijn geweest. Het best kun je voor het wassen een zachte handzeep gebruiken, waarna je een rijke handcrème goed inmasseert. Een extra hoog streelgehalte bereik je met een overnight-kuurtje. De crème dik opbrengen, dunne katoenen handschoenen aantrekken en de hele nacht laten intrekken.

Voetverzorging

Het grootste deel van een lange winterdag steken onze voeten in dikke sokken met laarzen. Daardoor zijn ze ’s avonds vaak moe en opgezwollen. Een verkwikkend voetbad brengt ze in een oogwenk weer in conditie. Aansluitend masseren met een speciale voetcrème geeft een heerlijk rozige, fluweelzachte voeten. Na een dag rennen en vliegen is een verfrissende, vochtafdrijvende gel een waar genot voor de benen.

Schoonheidssalon

Heeft u toch nog vragen hoe u uw huid tegen de winter kunt beschermen neem dan contact op met uw schoonheidsspecialist. Heeft u nog geen schoonheidssalon neem dan contact op met Beautysalon Kimberley in Capelle aan den IJssel.